De auto

26 augustus: En de auto is… WIT
Zoals je kan zien is de auto is de auto spier wit geworden!!
Wij zijn er zelf super trots op en vinden hem helemaal geweldig! Hij lijkt weer helemaal nieuw. Zo wordt de reis een stuk aangenamer en halen we hopelijk een stuk meer geld op bij de veiling. Nogmaals onze dank aan Dennis Kooistra van Kooistra Schadeherstel in Zeerijp.
24 augustus: Auto spuiten
Met dank aan Dennis Kooistra van Kooistra Schadeherstel in Zeerijp en de hulp van onze vriend Rodney, is vandaag onze auto onder handen genomen. Hij wordt gespoten, maar de grote vraag was… welke kleur?! Zuurstok roze, spier wit of toch baby blauw…? Het antwoord op deze vraag zien jullie maandag, als de lak is uitgehard en we hem weer kunnen ophalen.
Hier alvast wel een voorproefje van ons harde werk!
5 augustus: Klussen
We hebben al heel veel spullen verzameld. Sommige dingen gekocht, sommige dingen gekregen. Maar dit moet natuurlijk ook allemaal mee!
Om hier wat meer overzicht in te krijgen en te houden tijdens de reis hebben we besloten een plank in de kofferbak te bouwen. Hier hebben we hulp bij gekregen van Wim, onze grote materiaal sponsor!
We zijn daarom met de auto naar hem toe gereden en hebben er lekker een avondje geklust. Eenmaal daar bleek Wim nog heel veel meer voor ons te hebben. Zo hebben we nu ook een schaduw doek op maat gemaakt voor aan de auto. Deze kan over onze tenten heen getrokken worden zodat we er in de ochtend niet uit branden. Maar we kunnen er natuurlijk ook gewoon onder zitten.
Check ons resultaat!

28 juli: De auto is weer terug
Nadat de auto op 28 juni naar de garage is gegaan, is er veel aan gesleuteld.Ondertussen is de auto klaar en mag die weer opgehaald worden!
Vandaag is het dan zo ver, we gaan de auto van Texel halen!
De reis er naartoe kunnen we goed gebruiken om weer zaken voor de Challenge door te bespreken en de belangrijkste nog te regelen zaken voor de komende tijd te plannen.
En dan is het zo ver, we rijden in onze super bak weer terug naar huis! En hij rijdt super na de aanpassingen die Gert Jan heeft gedaan.
We wilden er alle drie graag in rijden dus werd het wat afwisselen. Sharon had er tot nu toe nog niet in gereden, dus om te wennen heeft zij het meeste gereden. Leuk hoor twee meiden in zo’n grote auto! En een heerlijk vooruitzicht dat dit de auto wordt waarmee wij naar Gambia gaan.

20 juli: Op zoek naar een spuiterij
Wij zijn op zoek naar een goede spuiterij die ons wil sponsoren door onze auto te spuiten.
De auto is redelijk gaaf, maar er zitten wel wat roest plekken en beschadigingen op. Om de inkomsten van de veiling zo groot mogelijk te maken willen we graag dat de auto netjes gespoten wordt. Zo kunnen wij er weer voor zorgen dat er zo veel mogelijk geld naar de Kingstom Nursery School.
Ook is de auto zwart. Bij het rijden door de Sahara zal dit ervoor zorgen dat het gemiddeld 5 tot 10 graden warmer wordt in de auto in vergelijking bij een lichte/witte kleur auto. Dit is natuurlijk alles behalve ideaal!
Mocht jij iemand weten of zelf ons kunnen helpen, neem dan even contact met ons op.

28 juni: De auto naar de garage
Op 28 juni hebben we de auto naar Gert Jan de Vreugt gebracht bij zijn bedrijf V&V Autoservice op Texel. Gert Jan doet zelf ook mee aan deze challenge en sponsort zijn arbeid voor deelnemers aan de challenge. Dit is natuurlijk supertof van hem, want het kost nogal wat tijd! Richard heeft samen met zijn vriend Rodney de eerste klussen samen met Gert Jan uitgevoerd, al ging dat voor non-autotechneut Richard niet vanzelfsprekend. Laten we maar zeggen dat hij nog veel moet leren  ;-) Jeep4

Rodney in een poging de remklauwen los te maken..

24 juni: Het is eindelijk zover, we hebben een auto!
Er moet nog wel wat aan geklust worden, maar dit wordt de auto waarmee wij in oktober naar Gambia gaan rijden. Een luxe Jeep Cherokee uit 1986.
We hebben hem 24 juni opgehaald en zijn er zelf super enthousiast over!0233312902001

 

Jeep3

1 reactie op “De auto

  1. Hallo Richard, Evelien en Sharon, Wij zien zojuist dat jullie ook gaan rijden voor KingStom Nursery School. Heel erg fijn.!!!! Wij steunen deze school, privé, sinds 2009. Inmiddels er is een nieuw stuk grond aangeschaft, zijn er 3400 stenen gemaakt , vliegen wij 16 augustus om met de aannemer te praten. Zelf hebben wij geen website, wel facebook ,Martina Volkers , en KingsTom Nursery School. Misschien vind je het en willen jullie vriend worden. i.i.g Tot de team presentatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>