Project

31 juli: Filmpje van ons doel
Hierbij een impressie van de school waar wij in oktober voor gaan rijden. Er is een groep Nederlanders die deze school ondersteunen en dit filmpje is gemaakt tijdens een bezoek aan de school. Je ziet echt dat er een groot ruimte gebrek is. Het gaat er iets anders aan toe dan wat wij hier in Nederland gewend zijn, maar in vergelijking met andere scholen die we hebben gezien in Gambia worden wij heeeeel blij van het enthousiasme en de manier van les geven!

20 juli: Ons goede doel is bekend!

Wij hebben besloten te gaan rijden voor:

Daranka-Lamin Village, Kingstom Nursery School
De school is gelegen op 50 mtr. Van de Mandinary High Way. De kleuters uit de omgeving moesten de drukke weg oversteken om de school te bereiken. Daarbij vielen jaarlijks vele doden. Daarom is deze nursery school is in 2005 opgericht door Mr. Tommy en zijn vrouw Elisabeth. Zij werkte op een andere school en met haar salaris heeft ze de oprichting van dit schooltje bekostigd. Een jaar later stierf haar man aan malaria, maar ze beloofde hem op zijn sterfbed de school verder te zetten ter nagedachtenis aan hem. De school startte met tien kinderen maar telt nu al 325 kinderen.
De schoolinspectie heeft onlangs laten weten tevreden te zijn over de manier van les geven, maar er moet hoognodig iets aan de toilet voorzieningen gedaan worden.

Kortom de school is buiten zijn voegen gegroeid. Wij zien scholing als de eerste bouwsteen voor een beter leven in de toekomst. Door voor de school te rijden willen wij hen ondersteunen bij de uitbreiding van de school en ze mogelijkheid geven om de kinderen een goede basis in het onderwijs te kunnen blijven geven.